Zelf beton maken

Beton maken

Gereedschappen / materiaal
– cement
– grind
– zand
– water
– betonmolen

Beton maken kan makkelijk zijn wanneer er een kleine verbouwing uitgevoerd wordt. Voor hele kleine klusjes zijn de kant en klare betonzakken van 25kg een mooie oplossing en bij grote klussen zal het voordeliger zijn om het beton de een fabriek te laten maken.
Bij beton wordt de verhouding 1-2-3 gebruikt waarbij er een deel cement, twee delen zand en 3 delen grind worden toegevoegd.
[ad#ad-2]
beton maken
Als eerste moet het zand met het grind vermengt worden zonder dat er water toegevoegd wordt. Vervolgens voegt u het cement toe en laat de molen draaien tot dat alles goed met elkaar vermengt is.
Als laatste wordt het water toegevoegd. Zorg ervoor dat er niet teveel water wordt toegevoegd, omdat de sterkte van de beton hierdoor zal afnemen. Draai het geheel nog een paar minuten goed door tot er een glad mengsel ontstaat. Nu is het beton klaar om gestort te worden.

 

Toevoegingen

Er zijn ook nog een aantal toevoegingen die wel eens aan beton toegevoegd worden om het bijvoorbeeld sneller te laten drogen.

Plasificeerder: zorgt voor een betere verwerkbaarheid van het beton zonder dat er extra water toegevoegd hoeft te worden
Luchtbelvormer: zorgt voor luchtbellen in het beton, welke zorgen voor een soort van isolatie tegen vorst.
Bindingsversneller: zorgt voor een snellere verharding van het beton.
Bindingsvertrager: zorgt voor een tragere verharding van het beton.
Kleurstof: zorgt ervoor dat het beton een bepaalde kleur krijgt.

Gewapend beton

Vaak wordt er wapening in beton toegepast omdat de combinatie van beton en staal erg sterk is. Wanneer het om een betonconstructie gaat laat u dan adviseren door een constructeur.

Grote hoeveelheden

Voor grotere hoeveelheden beton kunt u beter contact opnemen met een locale betonleverancier. Hier kunt u een vrijblijvende offerte opvragen voor het aantal m3 dat u nodig heeft. Vaak wordt er wel aan particulieren geleverd.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.