Boekenkastje opknappen

Gereedschappen / materiaal
– kwast / roller
– ontvetter
– mes / schaar
– behang naar keuze, bij voorkeur stevig behang
– behangerslijm
– liniaal
– oud (boeken)kastje

Werkwijze:
Haal eventuele planken uit het kastje en verwijder de hardboard achterzijde. Schuur het oppervlak licht op en maak vervolgens alles goed schoon met een ontvetter.

Als eerste gaan de de planken beplakken. Snij of knip het behang op maat en beplak hiermee de planken. Om een mooi effect te krijgen hebben we ervoor gekozen om de binnenzijde een andere kleur te geven dan de buitenkant. Dit doen we ook met de achterzijde.

[ad#ad-2]

Dan begint het bekleden van de buitenzijde van de kast. Om alles zo mooi mogelijk de krijgen is het verstandig om een stuk behang te gebruiken voor de gehele buitenzijde. Laat aan de voorzijde een paar cm extra over om om te vouwen naar de binnenzijde van de kast. Bij de hoeken het behang voorzichtig inknippen en goed vastplakken.

Vervolgens de binnenkant beplakken. Ook dit doen we weer uit 1 stuk. Om de binnenhoeken mooi strak te krijgen kun je gebruik

maken van de liniaal. Druk deze voorzichtig maar stevig in de hoek om een mooie strakke vouw te krijgen. Zorg dat de voorkant mooi over het behang van de buitenzijde heen valt, en gebruik de zijkant van het behang (de zijde waar niet aan gesneden is) om alles mooi recht te krijgen. Laat alles goed drogen, plaats de achterwand en de planken weer terug.

Eindresultaat is een mooi en strak boekenkastje.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.