Hangend toilet

Gereedschappen / materiaal
– complete ophangset inclusief bedieningspaneel
– toiletpot
– houten balkjes ca. 50x50mm
– 12mm muliplex (of 2 platen gips op elkaar)
– overschuifmanchet
– zaag

In veel gevallen gaat het om een renovatie van een bestaande WC, verwijder dan de bestaande toiletpot + spoelcombinatie. Een hangend toilet komt aan een stalen frame te hangen welke afgesteld moet worden. Het zit aan de onderkant vast aan de vloer en aan de bovenzijde aan de achterwand. De standaard hoogte van een wc is 37cm maar indien je vrij lang bent kun je ervoor kiezen om het frame hoger af te stellen (afhankelijk van wat je lekker vind zitten) Bij een complete set zit een afvoer welke op maat gezaagd moet worden zodat deze op de bestaande buis aansluit. om een goede stank- en waterdichte afsluiting te krijgen plaats je in de bestaande buis een overschuifmanchet. Hierin kun je tevens de nieuwe afvoer plaatsen.
[ad#ad-2]
Nu kan het afwerken beginnen. Hierbij zijn 2 opties: de achterwand helemaal naar boven doortrekken of een plateau maken op hoogte van de bovenkant van het frame. In ons geval gaan we uit van het 2e. Maak om het stalen frame een houten frame waarop je 12mm multilpex (of 2x 9,5mm gips) schroeft.

Vervolgens hang je de toiletpot op met de daarbij behorende koppelingen. Om het een en ander makkelijk te laten glijden kun je een klein drupje afwasmiddel gebruiken. Als laatste het bedieningspaneel aansluiten en testen of alles werkt en er geen lekkages zijn. Om het tegelen makkelijker te maken verwijder je te toiletpot en het bedieningspaneel. Wanneer het tegelwerk voldoende uitgehard en gevoegd is plaats je alles terug. Tip: plaats tussen de toiletpot en de wand een een beschermmat tegen het kraken van de pot over de tegels.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.